Plazma (PRP) Tedavisi
Plazma (PRP) uygulaması nedir?
Plazma (PRP) uygulaması, cerrahi bir operasyon olmaması dolayısıyla estetik ve plastik cerrahi operasyonu kapsamında değil medikal estetik kapsamında değerlendirilen bir uygulamadır. Cilt dokusunun kalitesinin zamanın etkisiyle azalmasında ve kırışıklık, sarkma, parlaklık yitimi, elastikiyet kaybı, lekelenme, saçlarda dökülme gibi birçok problemin ortaya çıkmasında ana rol oynayan faktör, yaşlanan hücrelerin iyileştirici aktivitelerinin azalmasıdır. Kişinin sahip olduğu yenileyici mekanizmalar kişinin cilt kalitesini belli bir yaşa kadar korumaya devam etmekte ancak ilerleyen yıllarda hücrelerin aktivitesinin azalması ve yetersiz kalması sonucu cilt kaçınılmaz bir şekilde deforme olmaktadır. Plazma (PRP) uygulaması hastanın kendi kanında var olan trombosit / platelet hücrelerinin yıpranma yaşamış veya yaşamaya müsait alanlara yoğun miktarda aktarımıyla gerçekleştirilmekte ve hastanın estetik açıdan kaygılarını gidermeyi ve cilt kalitesini muhafaza etmeyi amaçlamaktadır.
Plazma (PRP) uygulaması nasıl yapılır?
Plazma (PRP) uygulamasına, estetik ve plastik cerrahi veya medikal estetik alanlarında uzman bir doktorun muayenesi sonrasında hastanın şikayetlerine, taleplerine ve sağlık durumuna göre karar verilmektedir. Hastanın yapısal özelliklerine ve ihtiyaç duyulan düzeltme işlemine göre plazma (PRP) uygulamasının kapsamı belirlenmektedir. Hastanın tercihine göre lokal anestezi altında gerçekleştirilebilen uygulamada hasta herhangi bir acı veya ağrı hissi duymamaktadır. Uygulama ince uçlu iğne kullanımı ile plazma (PRP) içeriğinin sorunlu alanlara aktarımı üzerine dayalıdır. Lokal anestezi tercih eden hastalarda uygulamaya 20 dakikalık bir süre eklenmekte ve genelde kapsamlı bir plazma (PRP) uygulaması lokal anestezi için gerekli süre dahil olmak üzere 1 saat içerisinde tamamlanmaktadır. Hasta uygulama tamamlandığı andan itibaren sosyal yaşantısına normal şekilde devam edebilir hale gelmekte ve uygulama sonrasında dikkat edilmesi gereken unsurlara ilişkin bilgilendirilmektedir. Plazma (PRP) uygulamasında birkaç hafta arayla yapılacak 3 – 4 seans sonuçların daha başarılı olmasına katkı sağlamaktadır.
Plazma (PRP) uygulaması hangi bölgelere yapılır?
Plazma (PRP) uygulamasının en önemli avantajlarından birisi hastanın kendi kanından elde edilen onarıcı içeriğin hastanın vücuduna tam anlamıyla uyumlu olması ve bu sebepten ötürü vücudun hemen hemen her bölgesinde aktarıma uygun olmasıdır. Yıpranma payının daha yüksek olması sebebiyle plazma (PRP) uygulamasına sıkça ihtiyaç duyulan alanlar; yüz ve boyun bölgesi, yaşlanma belirtilerinin yoğun şekilde yansıyabildiği eller ve saç dökülmesi problemine yol açma potansiyeli olan saç derisi olmaktadır.
Plazma (PRP) uygulamasında nasıl bir içerik kullanılır?
Plazma (PRP) uygulamasında hastanın kendisinden alınan kan üzerinde yapılan çalışma ile elde edilen trombositten zengin plazma (plateletten zengin plazma) içeriği kullanılmaktadır. Hastanın kendi kanından elde edilen içerik, hastanın vücuduna yabancı olmayan bir nitelik taşımaktadır. Plazma (PRP) uygulamasında kullanılan içeriğin temel özelliği, kişinin vücudunda var olan iyileştirici hücrelerin yoğunlaştırılmış ve sorun yaşayan alanlara aktarıma müsait hale getirilmiş olmasıdır. Vücudun normal fonksiyonları içinde cilt kalitesini arttırma amaçlı harekete geçmeyen hücreler böylelikle dış müdahale ile aktarıldıkları problemli alanlarda doğal bir iyileşme sağlamaktadır.
Plazma (PRP) uygulaması ile elde edilen etkiler ne kadar sürer?
Plazma (PRP) uygulaması ile elde edilen etkiler kalıcı değildir ve uygulamadan sonra ilgili alanda sağlanan iyileştirici ve onarıcı etki ortalama 1 yıl devamlılık göstermektedir. Uygulama etkilerinin zaman içerisinde ortadan kalkmasındaki en önemli unsur aktarılan trombosit (platelet) hücrelerinin varlığının sona ermesidir. Tekrarlanabilir olmasında sakınca olmayan plazma (PRP) uygulaması belirli aralıklarla yinelenebilmekte ve istenilen görünüm sürdürülebilmektedir.
Plazma (PRP) uygulaması sağlık açısından risk taşır mı?
Genel anestezi altında gerçekleştirilen bir operasyon olmaması dolayısıyla plazma (PRP) uygulaması anesteziye bağlı riskleri barındırmamaktadır. Estetik ve plastik cerrahi veya medikal estetik alanlarında uzman bir doktorun uygulama öncesinde yapacağı muayene sonrasında, hastanın sahip olduğu diğer sağlık problemleri açısından uygulamaya bağlı oluşabilecek riskler değerlendirilmektedir. Hasta açısından dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, uygulama sürecine mutlaka alanında uzman bir doktor tarafından yapılacak muayene sonrasında girmektir. Uygulamanın alanında uzman bir doktor tarafından, profesyonel bir ekiple, sağlık koşullarına uygun, gerekli teknik donanıma sahip bir ortamda gerçekleştirilmesi uygulamanın başarı oranının yükselmesinde ve risk düzeyinin düşmesinde en önemli noktalar olmaktadır.
Plazma (PRP) uygulamasının fiyatı nedir?
Estetik ve plastik cerrahi alanında gerçekleştirilen uygulamalara ve operasyonlara ilişkin merak edilen temel soruları cevapladığımız internet sitemizde fiyat açıklamasına yer verilememektedir. Operasyon ve uygulama ücretlerine yönelik daha detaylı bilgi almak ve muayene talebinde bulunmak için bizi 0532 301 90 52 numaralı telefon numaramızdan arayabilirsiniz.